Basketballers WIK U14 en U16 kampioen!

Het U14 team van WIK basketball en het U16 team zijn allebei kampioen geworden. Het onder-14 team verloor het afgelopen half jaar maar een wedstrijd. Al een paar weken terug was duidelijk dat de eerste plek voor hen was. U16 speelde zaterdag 20 april een bloedstollend spannende finale in sportzaal De Dumpel in Velp en ging met de beker naar huis.

Trainer en coach Simone Meijer van U14 is trots. “Dit team heeft een enorme dosis energie. Iedereen in dit team kan scoren en doet mee met de verdediging. Daarmee maken we het de tegenstander goed lastig.”

“Ze zijn het afgelopen jaar enorm gegroeid. Veel jongens uit het team speelden vaak op een pleintje. Het draaide vooral om individuele acties. Het afgelopen jaar hebben ze geleerd om veel naar elkaar te kijken en vaker te passen. Ze zijn echt als team gaan spelen. Bij het merendeel van de wedstrijden wist iedereen te scoren.”

Spannend tot de laatste minuut

Het onder-16 team moest iets harder voor knokken voor de titel. Alles hing van de laatste wedstrijd af. De tribune zat dan ook helemaal vol om het team aan te moedigen. De tegenstander Arnhem Eagles stond lang voor. Pas in de vierde kwart nam WIK het over. Maar de Eagles bleven sterk. Een verlenging was nodig om de eindstand te bepalen. Het werd 44-42 voor WIK.

Meidenteam van start

WIK basketball is zo hard gegroeid dat het tijd is voor een eigen meidenteam. Na de meivakantie beginnen daarvoor de eerste trainingen, op woensdag van 15.00 tot 16.15 uur in de Hangmat in Rheden. Er is nog plek voor meer meiden! Ben je 12 jaar of ouder en wil je meedoen? Kom langs, of meld je aan via www.wikrheden.nl/proefles