WIK Wil gaan starten met Yoga voor kinderen en Tieners

Dru yoga voor kids van 7 tot 11 jaar

Kinderen zijn gemaakt om te bewegen en hebben ook veel behoefte aan beweging. In het huidige digitale tijdperk worden kinderen minder uitgenodigd om te bewegen en brengen veel tijd zittend achter beeldschermen door. Dit heeft gevolgen voor de gezondheid van kinderen. Een minder goede houding, minder ontwikkelde spieren en minder ruimte voor de longen kunnen het gevolg zijn van teveel zitten. Ook het brein vaart wel bij bewegen en heeft beweging nodig om zich te ontwikkelen.

Bij Dru yoga kunnen kinderen lekker ontspannen bewegen op muziek. Eerst worden de spieren losgemaakt en opgewarmd, daarna doen we een reeks beweginkinderen jonggen en houdingen. Deze reeksen en houdingen sluiten aan op de fantasie en creativiteit die kinderen van deze leeftijd nog bezitten, het gaat allemaal op een speelse manier. We doen regelmatig ademhalings oefeningen en sluiten af met een ontspanning. Ook heel zinvol, kinderen worden vaak zo geprikkeld door alle impulsen uit hun drukke omgeving dat ook kinderen regelmatig slecht kunnen ontspannen en concentreren.

Dru yoga is ontspannen, niet gericht op competitie en prestatie, dus alle kinderen kunnen meedoen op hun eigen niveau. Dru yoga geeft kinderen de technieken om beter te bewegen, ontspannen en concentreren, hier hebben ze hun hele leven profijt van!

Dru voor tieners

Ben jij:

Tussen de 11 en 18?kids

Wil jij:

  • Lekker bewegen
  • Een soepel lijf
  • Sterkere spieren
  • Beter kunnen concentreren
  • En ook nog beter kunnen slapen en ontspannen?

Kom dan kennismaken met Dru yoga. Op muziek maken we je lijf lekker los, daarna doen we een serie van beweging die je soepeler en sterker maken. Ook doen we losse oefeningen en ademhalingsoefeningen. Deze kunnen je helpen als je bijvoorbeeld energie nodig hebt omdat je je erg slap voelt, je je beter wilt concentreren voor een proefwerk of SO, je niet kunt slapen omdat je spieren wel strakke elastieken lijken. Aan het eind van de les gaan we lekker relaxen.

Alles gaat op muziek en iedereen kan het! Bij yoga gaat het er niet om wie het beste is of het lenigste, het gaat erom dat je je beter voelt in je eigen lijf en hoofd. Daar heb je wat aan!